Hizli ve Öfkeli: Tokyo Yarisi Filminin Konusu



Mutsuz bir ev ortaminda ve yapayligin hüküm sürdügü çevrede kendisini yabanci gibi hissederek yasayan genç Sean Boswell (Lucas Black) için sokak yarislarina katilmak, yasadigi hayatin mutsuzluklarindan bir nebze olsun kaçis gibidir. Ancak sokak yarislarina duydugu büyük ilgi onu yerel yetkililerin gözünde sevimsiz bir genç yapmistir. Katildigi yarislarda kazalar birbirini izleyince oglunun hapse gireceginden endise eden annesi onu Japonya’nin baskenti Tokyo’da yasayan sert mizaçli asker babasinin yanina göndermek zorunda kalir. Artik Tokyo’da yasamaya baslayan Sean, hiç bilmedigi yabanci geleneklerin içinde bu kez resmen ‘yabanci’ olmustur.

Twinkie adli Amerikali bir gençle (Bow Wow) arkadas olduktan sonra Tokyo’nun drift yarislari dünyasiyla tanisir. Zikzakli ve keskin dönemeçli kulvarlarda hiz yapma ve süzülmenin soluk kesici dengesini gerektiren drift yarislarina ilgi duyan Sean’in basi bir kez daha belaya girmistir. Amerika’da alistigi basit sokak yarislarinin yerini araba lastiklerini yakacak kadar yüksek tempolu yepyeni bir yaris formati almistir. Üstelik böylesi Sean’in isyankar ruhuna daha uygundur.

Sean katildigi ilk drift yarisinda “Drift Krali” olarak bilinen D.K.’ya (Brian Tee) karsi mücadele eder. Japon mafyasi Yakuza’yla baglantilari olan D.K.’ya karsi kaybetmesinin bedeli agir olur. Borcunu ödemek için artik Han adli eski bir sampiyonun (Sung Kang) gözetiminde çalismak zorundadir. Sean’i çevreye uyumsuz grubuyla tanistiran Han, drift yarislarinin gerçek prensiplerini ögretmeye baslar.

Ancak Sean’in, D.K.’nin kiz arkadasi Neela’ya (Nathalie Kelley) asik olmasi üzerine hersey kontrolden çikmaya baslar. Bas düsmani D.K.’nin öfkesini doruga çikaracak bir adim atarak çitayi yükseltmistir. Bu yarisi kaybetmenin cezasi bellidir: D.K.’nin amcasi olan Yakuza’nin suç baronu Kamata (Sonny Chiba) tarafindan sonsuza dek Tokyo’dan dislanmak…

Onur mücadelesinin verilecegi ve yaris becerisinin ekstrem boyutlara çikacagi bu yaristan sadece tek kazanan çikacak ve “The Fast and the Furious: Tokyo Drift”in sampiyonu o olacaktir.