AROG Filmi İzle

30 Mart 2009 Pazartesi |


Konusu:G.O.R.A gezegeninde tutsak olan ve Arif'e büyük kin besleyen Komutan Logar onu zaman makinesiyle 1 milyon yıl öncesine gönderir.Arif taş devri insanları, dinazorlar ve tarih öncesi kuşlarn yeraldığı devirde, insanlığı biran önce geliştirip kendi çağına yetişmeye çalışacak ve bu sırada birçok komik maceraya atılacaktır.
Yapımı:12 Kasım 2004 tarihinde vizyona giren, A.R.O.G'un önceli olan G.O.R.A'nın senaryosunu Cem Yılmaz yazıp, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak üstlenmiştir.Cem Yılmaz, 2006 yılında Ali Taner Baltacı ile çektiği Hokkabaz adlı film G.O.R.A'dan başarısız olmasına rağmen G.O.R.A'nın devamı niteliğinde çekilmesi planlanan A.R.O.G filminin yönetmenliğini Ali Taner Baltacı ile birlikte üstlenmeye karar vermiştir.

Filmin yapım şirketi Fida Film ve CMYLMZ Fikirsanat'tır. Filme Türk Telekom, Avea, TTNET ve Adidas sponsorluk yapmıştır. Film için sponsorlardan çok destek alınmıştır.

A.R.O.G'un hazırlık çalışmalarına Ekim 2007 tarihinde başlanmıştır. Film için 3 dakikalık tanıtım filmi çekilmiştir. Tanıtım filminin ardından filmin çekimi için uygun yer arayışına girilmiş, İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi'nin geneline yapılan geziler ve araştırmaların sonucu olarak Antalya'ya bağlı Kurşunlu köyü ve Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesi filmin başlıca çekim yeri olarak belirlenmiştir. Bu mekanlara Ocak 2008 tarihinden itibaren 40 kişilik bir dekor grubu, yoğun kış koşullarına rağmen filmin senaryosunda geçen belirli tasarım ve uygulamaları inşa etmiştir. Arog Köyü ve Arogan Kalesi, Frig Vadisi olarak bilinen yaylaya inşa edilmiştir.