300 Spartali Filmi İzle

16 Mart 2009 Pazartesi |


Frank Miller'in grafik romanından uyarlanan "300" de MÖ 480 yılında ephorlar(Sparta'nın üst düzey sulh yargıçları) Leonidas'la beraber 300 kraliyet korumasını Thermopylae dağ geçidine, Pers'lerin yenilmez kralı Xerves'in ordusuna karşı geçidi savunmak için gönderilirler. Bir intihar görevi sayılabilecek bu savaşta Sparta Kralı Leonidas ve adamları sayıları bir milyona yaklaşan Pers'liler ile ölesiye savaşmıştır. Pers'lilerin teslim çağrılarına yanıt vermeyerek geçidi efsanevi şekilde korumuştur.

Bu savaş tüm Yunanistan'ın Persler'e karşı birlik olmasını sağlar ayrıca dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır.

Bu hikaye ve Leonidas'ın yaşamı Frank Miller'ın 1998'de yayınlanan ''300'' isimli çizgi romanında çarpıcı şekilde ortaya konmuştur.Hikaye ayrıca Steven Pressfield'ın ''Ateş Geçidi'' (Gates of Fire) isimli romanında da anlatılmış ve bir çok övgü almıştır.
İşte bu efsanevi direniş ve üzerine yapılan yapıtlardan yola çıkılarak hazırlanan ''300 Spartalı filmi'' 2007 Mart ayında tüm dünyada gösterime girecektir.